Symbool van Verbondenheid.

Wij vormen samen met elkaar de natie Suriname. Nadat we onze staatkundige onafhankelijkheid kregen, geloofden we nog jarenlang dat uitsluitend  mensen van dezelfde etnische groepen, elkaars belangen het beste zouden kunnen behartigen. En van etnische politiek werden we een natie van partijpolitiek en vriendjespolitiek. We hebben veel geleerd van ons verleden. De belangrijkste les door alle moeizame jaren klink door in ons Nationaal Volkslied:

Hoe wij hier ook samen kwamen, Aan zijn grond zijn wij verpand. Werkend houden w’in gedachten, recht en waarheid maken vrij” 

Behalve de inheemsen, zijn onze  voorouders op diverse wijze naar Suriname gekomen. Van diverse continenten, met zeer verschillende culturen, waarden en normen. Toch is ons hart verpand aan Suriname. Suriname is ons land, hoe verschillend wij ook allemaal zijn.

Ons logo is daarom een statement van onze nationale verbondenheid. We zijn met elkaar verbonden vanwege: 

P – We zijn een partij en vertegenwoordigen alle Surinamers. In de P van ons logo zijn de kleuren van onze vlag verwerkt.  

R – Staat voor ons gezamenlijk recht dat wij als burgers van Suriname een ieders recht als mens op leven en welzijn zullen respecteren en dat PRO deze zal behartigen. (paars / wit / orange)  

O – We zijn verbonden in een gezamenlijk streven Suriname tot ontwikkeling te brengen naar een welvarende staat. Dit vormt de basisvoorwaarde voor onze samenleving: gelijke ontwikkelkansen voor een ieder. De blauwe O is tevens als basis de partijkleur. We zijn verbonden in kleuren ; De totale uitstraling van onze natie in ons logo, is een weerspiegeling van onze multiculturele samenleving, divers en bont gekleurd. We zijn verbonden in een gezamenlijke taal. Letters vormen de contouren van ons logo.

Sommige kleuren zijn zelfs gemixed, zo is paars een combinatie van blauw en rood en oranje een combinatie van rood en geel. Onze basis is blauw. Blauw is een primaire kleur, evenals rood en geel. Blauw staat voor loyaliteit en vertrouwen, kortom een solide basis voor een politieke vereniging.

Onze bevolking heeft zich ook verenigd met elkaar, Surinamers worden mooier. Onze kleuren mogen wij laten zien, ze staan symbool voor trots, moed, eenheid, maar bovenal liefde voor elkaar en ons prachtige land.

We hebben lang nagedacht over een passend logo, waarin elke Surinamer zich kan vinden. Het PRO-logo is ons symbool van verbondenheid. Voel je daarom vrij het te delen, het te dragen, maar deel daarbij bovenal, de gedachte erachter. Vertel het aan iedereen!

Heb je specifieke wensen of vragen over het gebruik van dit logo, stuur dan een mail naar info@kiespro.com. Het logo is eigendom van de Partij voor Recht en Ontwikkeling. Logo ontwerp en concept: PRO Mediateam in samenwerking met Ginoh Soerodimedjo.